FAQ

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over LeesCase.
Wordt uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Klik op onderstaande vragen om het antwoord te bekijken.

Voor wie is LeesCase?
uitklappen

LeesCase is geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo.

Waarom zou ik LeesCase gebruiken?
uitklappen

Een voor de hand liggende vraag, want het programma Nederlands is vaak overladen. Echter, de effecten van lezen op de taalontwikkeling en schoolsucces zijn groot, zo blijkt uit onderzoek. Stichting Lezen kwalificeert het zo: ‘lezen is onzichtbaar leren’. Ook de effecten van voorlezen, zelfs voor vo-scholieren, moeten niet worden onderschat. Voorlezen verlaagt de drempel om zelf te gaan lezen en heeft dezelfde positieve effecten op de taalontwikkeling als voor jezelf lezen.
In het referentiekader taal vormt lezen van fictionele, narratieve en literaire teksten – naast het lezen van zakelijke teksten – een subdomein onder lezen. Met LeesCase werkt u aan de doelen die onder dit subdomein vallen. De doelen zoals die voor 1F zijn vastgelegd:

  • Basale structuurelementen (zoals wisseling van tijd) kunnen herkennen.
  • Mee kunnen leven met een personage en uitleggen hoe een personage zich voelt.
  • Verhaalfragmenten kunnen parafraseren of samenvatten.
  • Relaties kunnen leggen tussen tekst en werkelijkheid.
  • Spannende, humoristische of dramatische passages in de tekst kunnen aanwijzen.
  • Verschillende emoties in de tekst, zoals verdriet, boosheid en blijdschap, kunnen herkennen.
  • De tekst kunnen evalueren met emotieve argumenten.
  • Met medeleerlingen leeservaringen kunnen uitwisselen.
  • Interesse in bepaalde fictievormen kunnen aangeven.
Wat kost een licentie op LeesCase?
uitklappen

Een licentie kost 350 euro per jaar (incl. 21% btw).

Hoeveel afleveringen van LeesCase verschijnen er in een jaar?
uitklappen

Per jaar verschijnen er negen afleveringen van LeesCase. In 2014 verschijnen de afleveringen steeds op of rond de eerste van de maand. De exacte verschijningsdatum wordt steeds op de website aangekondigd.

Kan ik op elk gewenst moment mijn licentie laten ingaan?
uitklappen

Ja, de ingangsdatum kunt u zelf bepalen. Vanaf 1 augustus 2013 gaat de licentie zo spoedig mogelijk na betaling van het licentiebedrag in. U krijgt dan een jaar lang LeesCase in de door u gewenste mailbox. Met deze licentie krijgt u toegang tot de maandelijkse afleveringen op www.leescase.nl.

Hoe vraag ik een jaarlicentie aan?
uitklappen

U kunt een licentie aanvragen door een e-mail te sturen naar leescase@cedgroep.nl. Licenties worden afgesloten voor de duur van één jaar en zijn gebonden aan een schoollocatie. Voor een school met meerdere locaties dient dus voor elke locatie een afzonderlijke licentie te worden genomen.

Wordt een licentie op LeesCase automatisch verlengd?
uitklappen

Nee, u vraagt Leescase altijd aan voor de periode van één jaar. Na dit jaar loopt de licentie automatisch af. Een maand voor de einddatum krijgt u van ons een e-mail met de vraag of u uw licentie wilt verlengen. Wanneer wij geen reactie ontvangen, dan verloopt de licentie en heeft u geen toegang meer tot LeesCase. U zit dus nooit onbedoeld aan een jaarlicentie vast.

Kan ik invloed uitoefenen op de keuze van de boekfragmenten?
uitklappen

Ja, wij zijn erg blij met uw suggesties voor boektitels en boekfragmenten. Voorwaarde is wel dat de boeken die u voorstelt, aansluiten bij de doelgroep van LeesCase én pas verschenen zijn. U kunt op elk gewenst moment uw suggesties voor titels (en eventueel voor fragmenten) sturen naar leescase@cedgroep.nl.

Kan ik opmerkingen over het materiaal doorgeven aan de auteurs van LeesCase?
uitklappen

U kunt al uw vragen en opmerkingen over het materiaal doorgeven door een mail te sturen naar leescase@cedgroep.nl. Ook fouten in het materiaal kunt u via dit e-mailadres doorgeven. Alhoewel wij ernaar streven foutloos materiaal te leveren, kan het altijd zijn dat wij iets over het hoofd hebben gezien. Fouten worden door ons zo spoedig mogelijk hersteld.

Waar kan ik mijn overige vragen kwijt?
uitklappen

U kunt per mail contact opnemen via leescase@cedgroep.nl. Wilt u liever telefonisch contact, dan kunt u bellen naar de CED-Groep (010 407 15 99) en vragen naar Ed Olijkan.